Senin, 16 Desember 2013


Urang boga babaturan sebut welah ngarana “Ruslan” ngaran palsu, da mun di sebutkeun ngaran aslinamah bisi nyarekan ka urang keh, caritana di beja-beja , mending mun carita kasuksesana, da iyeu mah arek nyaritakeun kajadian manehna anu Boloho, nu Ngerakeun, tapi da pi seurieun, nya atuh sugan we jadi ubar hate ka Sahabat Aslam anu keur Galau ceuk bahasa Budak Ngora ayeuna mah J.
Langsung we lah ka poko Carita, ulah loba beulat Beulit. Tah hiji waktu siRuslan teh ulin ka Mol, meren hayang kos batur nyaho Mol, najan can pernah asup ka Mol oge, nya atuh so sowan we, hayang katingali Gaul, kos urang kota-kan geuning ari dina Felm atawa Sinetron nu dina tipi meureun hehe... Pas eunggeus  neupi ka hareupeun Mol manehna kaget bari ngomong sorangan “Anjriit gening loba nu ngajagaan?” bari gagaro sirah, padahalmah teu arateul. “mun uing asup ditanya arek naon moalnya?’ nanya sorangan siRuslan teh, bari asa-asa asup euntong  asup euntong nya? Meureun dina hate nateh kos kitu (da uingah teu apal hate batur).
Kurang leuwih dua jam-an siRuslan ngadaweung deket taman bari nempokeun batur anu arasup ka Mol, “ah asup we da uing ge boga duitmah, mun kudu mayar mah, marukana meureun asup ka Mol teh Mayar he he he he daripada panasaran” ahirna Sukseslah siRuslan teh asup ka Mol tanpa di tanya-tanya ku Satpam, nya puguh we da panto kaca mol nage muka sorangan.
Tapi pas geus di jero Mol siRuslan teh bingun arek kamana, jeung arek naon mun geus di Mol “aduh lieur arek naon nya mun geus di jero Mol kieu?” cek siRuslan teh ngomong sorangan, da ngomong jeung patung mah moal mungkin meureun. Bari maneh nateh ngusapan tarang teuing kunaon tarangna teh, kos anu kesangan padahal mah euweuh kesangan da.
Nya atuh gadag-gidig we sorangan manehna teh, barang ka toko pakean anu Brand internasional (anu sok aya dina tipi, cigah nu sok dipake kunu maen film atawa sinetron), geuning aralus euy pakeana,. Barang keur neumpoan eta SPGna nyampeurkeun ka siRuslan teh “silahkan Mas” ceuk SPGna teh, tah tidinya mulailah obrolan antara siRuslan jeung SPG pakean Branded teh
Ruslan  : “Teh ari iyeu sabarahaan kaosna?”
SPG       : “kalo yang itumah 239 ribu A” si SPGna jadi kabawakeun ngomong sunda da emang
                   urang Sunda. Ngan dipagawean kudu bahasa Indonesia ceunah mah
Ruslan  : “naha meuni mahal teh, 60 rebu we, ku urang dibayar ayeuna”
SPG      : “aduh tidak bisa ditawar atuh A, itu harga pas. Sesuai Bandrolnya”
Ruslan  :  “bisalah nya? Teh, tuh urang mah teu bohong duitna ge tinggal sakieu deui”
                  dengan rasapedena siRuslan nembongkeun eusi Dompetna,  paingan atuh nawar meureun ceuk siSPGna teh, da eusi dompetnage kur aya duit 50 rebu, salambar, 20 rebu dua lambbar, jeng sarebuan teuing sabara lambar “nurus tunjung siah” ngomong kitu meureun mun urang nujadi SPGna. Tapi siSPGna teuh keur mah Geulis, tambah deuih ramah (someah) ngomong bari meuseum
SPG   : “maaf A ini harganya semua sudah pas tidak bisa di tawar seribu Rupiahpun. Kecuali kalo ada Discount”
Ruslan  : “ya udah atuh kalo begitumah saya juga tidak jadi belinya, padahal mah geus bogoh pisan kaos teh alus euy” bari ngoloyong mangkat ninggalkeun Counter pakean. “terima kasih” kata SPGnya sambil tersenyum.
Saprak nyaho hargana mararahal siRuslan, teu wani tunya-tanya harga komo deui cubak-cabak mah. Akhirna siRuslan teh nga ukur kuralang-kuriling we teupuguh, salantei eta. Sabeuner namah siRuslan ge hayangeun naik ka Lantei 2 jeung lantei nu laina, tapi teu bisaeun naek Eskalatorna, teuing sieuneun labuh sugan nya? Atawa sieuneun ka jeupit, ha ha ha ha.
Karna teu pararuguh meureun siRuslan teh arek balik we, tapi teu apaleun pintu kaluarna tadi dimana? Karunya biasa ka pasar oge nyasar komo deui ka Mol. Kuralang-kuriling bari bingung jeung sieun teu bisa kaluar ahirna siRuslan teh nimu Pintu Kaluar anu aya ngarana “Lobi Utara” padahalmah manehna tadi asup nateh di Pintu Loby Selatan.
Barang arek kaluar siRuslan teh nimu Lift, bari terus ngalengkah kaluar manehnya aterus ningalikeun Lift anu deukeut Pintu Utara, karena panasaran siRuslan teh eureun bari terus ningalikeun. “Ah nyobaan entongnya”  cek dina hatena teh meureun J, keukeuh we da manehnamah sieun mayar Naik Lift teh, puguh tadi ge kaos meuni marahal jeung teu beunang di tawar sarebu oge.
‘maaf mas ada yang bisa saya bantu” sora Satpam ngagetkeun siRuslan
Ruslan : “aduh pak ngagetkeun urang yeuh”
Satpam : “owh maaf Mas, bisa saya bantu”
Ruslan :  “iya pak, itu bisa kemana aja ya” tanya siRuslan bari nunjuk keun kana Lift
Satpam : “itu Lift mas, bisa ke Lantai atas, atau ke lantai bawah”
Ruslan : ? ? ? ? ? bari gagaro sirah nu teu arateul, bowa-bowa Loba Kutuan sirah siRuslan teh? Etawe ti tatadi ngan gagaro sirah wae.
Satpam : “memangnya Mas ini mau ke lantai berapa?’
Ruslan ; “tadinya saya teh mau kukurilingan ka Luhur, tapi teu bisa naekna”
Satpam : “naik Lift saja Mas bisa kok” tunjuk security dengan sabar. Mun Urang nu jadi securityna, huh bakal di titah balik we, karunya bisi nyasar keh, nyusahkeun.
Ruslan : “mayar teu pak?”
Satpam : ? ? ? ? ? “itu Gratis mas, khusus untuk semua Tamu, Fasilitas dari Mall”
Ruslan : “oh, yaudah atuh pak, saya teh mau kesana dulu, mau naik ah. Hatur nuhun atuh” baru gagancangan siRuslan teh mangkat ninggalkeun Satpan, Nurus tunjung nya, uing boga babaturan teh meuni kos kitu pisan L.
Tah sa prak harita siRuslan jadi sok sering pisan ulin ka Mol, saban poe, pajar teh reuseup loba awewe nu Gareulis ceunah. Tapi anu palin lucu mah saprak siRuslan ulin ka Mol, can pernah make fasilitas Toiletna, pajar teh teu bisa Obek/cecewokna ha ha ha ha
Terus pas harita ku Urang ditanya siRuslan teh “Ruslan maneh Mol iyeu aya anu can pernah ka tincak can?”
Engan rasa Pedena siRuslan ngajawab “nya atuh enggeus kabeh ge Mol iyeu mah katincak ku uing”  bari luak-lieuk manehna teh cigah anu rek maling kituh ceuk uing mah. “pan uingmah lamun ulin ka Mol sok kukurilingan nepi kaBosen, kakara balik”
“yakin siah? Emang maneh geus pernah asup ka WC awewe, jeung tempat solatna Awewe?”
“owh Heu euh nya, uing etamah encan pernah nincak he he he”bari gagaro sirah nu teu arateul. <nya ceuk uing oge pasti loba kutuan sirahna, atawa borok meureun eta we ngan gagaro wae ha ha ha ha ha>
Tah sameut eta si Ruslan teh Meunang gawe di Mol eta teh, jadi ayeuna mah siRuslan teh menguasai lapangan Mol. Jadi anak Mol ceunah mah! Selamat nya Ruslan he he he
Punteun pamiarsa abdi selaku President Blog iyeu teh salah nyerat, da nuju Kuleum ngigau (nyalindur).

0 komentar:

Poskan Komentar

BTemplates.com

Facebook  Twitter  Google+ Yahoo

Google+ Badge

Diberdayakan oleh Blogger.

Owner Blog

Salam Persahabatan, dan Salam persaudaraan.
terima Kasih Anda telah berkunjung/membaca artikel saya, kebanyakan postingan di Blog Farid Aslam ini adalah hasil karya saya, namun ada beberapa yang saya rangkum, atau saya Kumpulkan dari berbagai sumber. dan ada juga yang Sahabat kirim melalui Email, ke pada saya untuk di Posting di Blog ini. Dan Sahabat juga boleh mengirimkan Cerita (fiksi, ilmu pengetahuan, pengalaman hidup, Agama Islam dan lainnya), semuanya akan saya tampung di Blog saya ini.
sekian dan Terima kasih jadilah Manusia yang berguna bagi sesama.
wassalam
Manusia Paling amat sangat Fakir akan Rahmat Robb

Translate

Popular Posts

Blog Archive